Röv-nötar-helg

Det är inte mycket som slår en helg med människor som bjuder på sig själva, många härliga skratt och mycket positiv energi.

Vi är i dagsläget sex personer som alla skall cykla Vätternrundan ihop. Om cirka en månad smäller det och vad passar då bättre än att köra en lång-panna ihop.

Ett bra upplägg, med ett fast mål och en följebil. Vi hade satt sikte på en stuga i Fengerfors. Det ligger utanför Åmål, eller ah, vet inte riktigt vart vi var men ungefär 20 mil ifrån Göteborg skulle vi 😉

inspiredh-cykel-byxor

För ett tag sedan tillbaka så skrev jag om en bättre cykelupplevelse där vi bränt av en sträcka på sju mil till Stenungssund och nu var det dags att nästan tredubbla avståndet. Spännande! 🙂

Så efter en halvdag med jobb så hoppade jag entusiastiskt upp på hojen och trampade för att möta upp resten av ligan. Adam, kameramannen hakade givetvis på för att filma lite inför dokumentären men så fort vi hade kramats klart så var det bara att borra in blicken i arslet framför och trampa.

Det var verkligen ett övertaggat gäng som piskade iväg för att smeka väggrenen på gamla E6:an. I en brutal motvind så håller vi oss på en relativt rak linje men ganska snabbt urskilde sig agnarna från vetet.

p.s. jag var vetet! eller är jag med i agnarna? skit samma, jag var kass och dom andra var grymt starka 🙂

Jag lyckades hänga på hela vägen till Vänersborg där vi mötte upp vår följebil. När bagageluckan öppnades så var det farligt nära biran. Självklar tänkte jag på resten av gruppen och tog ett inte så svårt beslut.

-”Skall alla få mest utav den här ”träningshelgen” så tar jag en öl!”

inspiredh-cykel-grupp-bild

Sagt och gjort så rullade eliten vidare sista biten medans jag körde ”shot-gun” i framsätet 🙂

Mitt beslut ångrades inte när jag såg ligan rulla in, slängde cyklarna på backen och dök in i kylen för att sedan sjunka ned på soffan. En grill, rödtjut och tänd brasa 🙂 Vi sammanfattar ändå första dagen som brutal, tuff men härlig.

Ja, cykling bjuder fan på allt!

inspiredh-cyklar-katetrar-stuga

Lördagen var en bestämd så kallad vilodag, men ett hus fullt av rastlösa själar startade med en bira till hockeyn redan vid 11:00, snus och luftgevärs tävling och fortsatte ned till sjön med grill över öppen eld och nakenbad 🙂
Vi rundade av kvällen med ”beercanburgare” och melodifestivalen. (Hög mysfaktor)

grupp-bild-lager-eld-grill

strand-naket-bada-stjart

badat-strand-skal-fira

inspiredh-grill-david-beer-can-burger

Jag brukar alltid snacka om att ha balans. Varför skall allt vara svart eller vitt? Varför skall man antingen äta rätt, träna varje dag och dricka shakes eller ligga på soffan, käka chips och peta näsan?

Varför kan man inte göra allt?

Om jag skall måla upp den perfekta helgen så innehåller den:

1. Gött käk(inte nödvändigtvis rätt käk),
2. Träning, tävling eller aktivitet.
3. Bira

…och detta skall framför allt göras ihop med familj, vänner eller bekanta som får en att må bra. Så varför inte cykla till sommarstället i Fengersfors, sänka två plattor bira med vin, elda en blöja och cykla hem?

Med det sagt så bestämde jag mig även för att köra cirka halva sträckan igen på tillbakavägen. Klockan stod på sju, morgonkaffe och så vinkade vi av eliten. Detta bildspel skriker inte elit direkt men det gav ett av många härliga skratt under en helg som så vanligt går till historien med den här ligan 🙂

 

 

team-bild-start-ramla-2

team-bild-start-ramla-1

team-bild-start-ramla-3

När vi möts upp för en burgare i Uddevalla och jag skall sadla om från bil till cykel så kan jag inget annat än att tänka: Om en månad skall vi cykla 30 mil runt Vättern, hur fan skall det gå?!

Ja, man vet ju inte förens man provat, som så många gånger förr. Ryggen höll, arslet känner jag fortfarande inte men jag byggde på pannbenet lite till.

Vi ses i mål, skål!