#1 – EN KLÄTTRARES ENMANNATÄLT

20.03.2014

Pang!.. Jag ligger på mattan och tittar ned på mina fötter. Min första tanke är att jag gick av på mitten. Är vid fullt medvetande och något säger till mig att inte försöka röra eller flytta på mig. Jag var bara tvungen att ”vicka” på fötterna.

Bra, dom rör sig! Jag släppte genast tanken av en delad kropp och fokuserade på mina vänner och lillebrorsan som ligger framför mig. Jag spottar ut snusen och några bitar av tänderna och försöker andas så kontrollerat som möjligt, men det är tungt och jag chippar efter andan.

Någon som är i min ögonvrå tar min hand och säger att allt kommer bli bra. Hennes ord fick mig att börja få kontroll på andningen och jag kände trots de otroliga smärtorna ett viss lugn. Jag säger samma ord högt och intalar mig själv att det är lugnt, det ordnar sig.

Det kändes nästan som om ambulanspersonalen satt och drack kaffe i entrén, för sekunden senare presenterar sig en man i gröna kläder.
Efter många luddiga frågor och säkert ännu mer sluddrig svar ber han alla att vara tysta. Dom gav mig en stark dos av något som direkt fick mig väldigt avslappnad. Det liknade känslan av att sjunka ned på soffan efter lång och tröttsam dag.

Anledningen till att alla skulle vara tysta var att man kunde snedtända av preparaten och ambulansmannen säger:

-”Tänk på något positivt! En resa eller liknande!
-”Äh fan! Sist jag reste körde jag en moppe in i en bergvägg och hoppade på kryckor i tre veckor!
-”hahaha” men tänk på tjejer då!?
-”All right, brudar är härligt 🙂

Försvann, drömde och vaknade med ett leende! Dom hade precis börjat klippa bort min klättersele, sen t-shirten och byxorna.
Jag vill säga att jag aldrig tappade medvetandet, men allt fick jag tydligen inte med mig. Fram med nackkragen och de flytta mig från min fosterställning på ”soffan” över till ett raklångt läge och upp på båren.

ÖVERLEVDE ETT FALL PÅ 12 METER

Med försiktiga tag vrider de mig och jag med tankarna på en mycket ljuvligare plats hade rest ett enmanstält i det tyg som var kvar. Det berättade brorsan att personalen snabbt fick monterat ned med filtar och spännband på båren 🙂

Han hade stått redo som en scout med tre fingrar på pannan i vanlig ordning men jag vaknade snart upp ur drömmen och allt blev till verklighet igen.

Jag hade överlevt fallet som någon uppskattat till 12 meter. De är för fan fjärde våningen var min första tanke när jag fick höra det för första gången.

Brorsan knäppte en bild och skrev en text som verkligen berörde mig. Man glömmer ofta att säga till varandra hur mycket dom faktiskt betyder. Det är något jag ska ta med mig vidare i livet. Love you bro!

edh-skadad-rocknroll

Brorsan du är den starkaste människan jag känner! Och jag vet att du är uppe o springer snart igen! Vafan du ligger till och med på båren och rockar loss med ett leende! Det finns ingen som har den viljan o styrkan du innehaver! Det finns en anledning till att jag alltid sett upp till dig och försökt göra som du gör! Du har det lilla extra som gör att du tar dig igenom saker och får andra att göra detsamma! Du sprider glädje och lycka! Kommer o besöker dig igen efter operationen/operationerna!!! Älskar dig över allt annat brorsan! ♥♥♥♥♥♥♥♥ med Rickard Edh.

Jag kommer närmaste tiden skriva om tiden innan och efter olyckan. Vad som har och inte har förändrats i mitt liv. Ni får helt enkelt följa med på resan som troligtvis blir min tuffaste utmaning så långt.

Jag kastar mig ut i okänd terräng och utforskar vad bloggandet kan leda till. Förhoppningsvis kan jag med positivitet och glimten i ögat inspirera andra.
Min vision i det stora hela är att få ut mitt budskap – Kan jag, kan du!

Det hjälper varken dig eller någon annan att ligga hemma i fosterställning och tycka synd om dig själv! Det viktiga är att ta vara på stunden och göra det bästa av vad som bjuds.
Den här dagen var för ca två månader sedan i skrivande stund och jag har kommit en lång bit på vägen, men det var också en händelse som kommer påverka resten av mitt liv.

Om ni mot all förmodan har något intresse att få en inblick i min vardag eller få en helhets bild av mitt liv, mer än att följa med i bloggen, så följ mig gärna på Instagram: @inspiredhofficial eller kika på Facebook: Rickard Edh

Gilla och dela gärna inlägg om ni vet eller känner någon som kan tycka detta är av intresse och jag svarar gärna på kommentarer och tar med glädje emot feedback och tips som kan underlätta min vardag 🙂

Go helg!
Mvh, Rickard Edh

”Everything In Life That Matters Requires Risk”

DCIM102GOPRO

DCIM102GOPRO